Wil jij er altijd bij lopen volgens de laatste mode en overal van op de hoogte zijn als het gaat over sneakers? Sommige sneakersoorten blijven tijdloos en kunnen jaren gedragen worden. Andere sneakersoorten komen en gaan en zijn er specifiek te noemen. We geven je hieronder graag meer informatie over de sneakertrends voor 2023, zodat jij je schoenenkast op kunt ruimen en eventueel nieuwe schoenen aan kunt schaffen waarmee je weer volledig up to date bent op het gebied van schoenenmode.  

Hardloopschoenen

Ook in 2023 mogen we hardloopschoenen weer ‘gewoon’ dragen als een sneaker onder een modieuze outfit. In het huidige straatbeeld is dit volledig geaccepteerd en je zult het dan ook veelvuldig tegen komen. Kijk bijvoorbeeld eens naar New Balance of Niks hardloopschoenen om te dragen onder een dagelijkse outfit. 

Witte sneakers

Witte sneakers blijven altijd mogen onder elke outfit. Door de neutrale kleur kun je deze sneakersoort altijd dragen, zowel in de zomer als in de winter (al wordt deze vooral ’s zomers gedragen). Een witte sneaker wordt gezien als basic onderdeel van een outfit die altijd gedragen kan worden. Nike en Adidas hebben bijvoorbeeld toffe en modieuze witte sneakers in hun assortiment. 

Retro sneakers

Ben jij meer van de retro sneakers? Dan kun je het beste op zoek naar sneakers bestaande uit suède met een platte zool. Adidas heeft enkele beroemde en befaamde retro modellen in het assortiment. Denk hierbij aan de retro Samba schoen. 

Hoge sneakers

Ben jij meer van de hoge sneakers? Ook dat blijft een prima optie in 2023. Zelfs onder een semi zakelijke outfit kun je Air Jordans of Vans dragen. Zo zijn er nog wel meer schoenenmerken die hoge sneakers in hun assortiment hebben. Kijk hiervoor eens op Durlinger.com.

Wandelschoenen

Bij het woord ‘wandelschoen’ denk jij waarschijnlijk ook niet automatisch aan een hippe sneakersoort. Echter is het in 2023 juist een trend om wandelschoenen zoals Salomons of Asics als een hippe sneaker te dragen onder een modieuze outfit. En denk je. Dit kan echt niet! Vele beroemdheden in binnen- en buitenland zijn je al voorgegaan met het combineren van een wandelschoen met een trendy en hippe outfit.