Het is weer tijd voor nieuwe interieurtrends! Deze keer is raambekleding een belangrijk onderwerp. Er zijn verschillende soorten trends te zien, zoals isolerende gordijnen en moderne gordijnstoffen. Daarnaast is er ook een terugkeer naar klassiekere stijlen zichtbaar. In dit artikel bespreken we de belangrijkste trends van het jaar.

Isolerende gordijnen

De meest opvallende trend op het gebied van raambekleding is de isolerende gordijn. Maar ook niet geheel onlogisch, door de hoge gas- en energiekosten proberen mensen op allerlei manieren de energierekening omlaag te brengen. Isolerende gordijnen zijn dé trend van het moment. Ze helpen niet alleen om geld te besparen op de energiekosten, maar ze zorgen ook voor een aangenamere temperatuur in huis. Door de dikke stof houden isolerende gordijnen ook het licht buiten, dat maakt de isolerende gordijnen perfect voor slaapkamers of woonkamers waar je graag een rustige sfeer wilt creëren.

Het isolerende effect van gordijnen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dikte van de stof en de kleur ervan. Donkergrijze of zwarte gordijnen hebben bijvoorbeeld een isolerend effect, terwijl lichte kleuren juist warmte doorlaten. Kies dus altijd voor isolerende gordijnen die goed bij je interieur passen.

Gordijnen van duurzame producten

Een andere opvallende trend zijn gordijnstoffen van duurzame en gerecyclede producten. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van duurzame, natuurlijke houtsoorten als bamboe. Maar ook wordt er raambekleding gemaakt van gerecyclede petflessen en garen. Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Ook interieurstylisten zijn daar veel meer mee bezig en proberen steeds vaker een zo duurzaam mogelijk interieur te creëren zonder dat dit afbreuk dit aan de kwaliteit en uitstraling. Het mooie is, raambekleding gemaakt van gerecyclede petflessen en garen zien er compleet hetzelfde uit als normale raambekleding.

Overige trends op het gebied van raambekleding

Naast isolerende en duurzame gordijnen is de terugkeer van klassieke gordijnstijlen een opvallende trend voor dit jaar. De klassieke stijlen geven je interieur een luxe en chique uitstraling. Gecombineerd met klassieke meubels zorgt het voor een oud en vertrouwde uitstraling.

Tegenwoordig hoef je geen winkels meer af te struinen voor het vinden van de juiste raambekleding. Zo komt Gordijnenaanhuis met een gordijnen bus aan huis zodat je direct kunt zien of de raambekleding past bij de rest van het interieur. Extra voordeel, de ramen worden direct ingemeten.