Ons gebit is uiteraard van zeer groot belang. Dit niet omwille van één, maar wel omwille van verschillende redenen. Om te beginnen is het vanzelfsprekend dat ons gebit bepalend is voor een belangrijk deel van de uitstraling waar we als mensen over beschikken. Telkens wanneer je praat of lacht zal je namelijk tot de vaststelling komen dat er een behoorlijk gedeelte van je gebit zichtbaar is. Wanneer je dan enkele tanden of kiezen mist is dat uiteraard zeer vervelend. Gelukkig bestaan er tegenwoordig verschillende behandelingen die ervoor kunnen zorgen dat je terug kan genieten van een prachtig gebit. De zogenaamde all on four behandeling is daar één van. 

Wat gebeurt er tijdens een all on four behandeling?

Voordat we je alles gaan vertellen over de voordelen die zijn verbonden aan de all on four behandeling is het natuurlijk interessant om even te kijken naar de manier hoe deze behandeling in de praktijk precies verloopt. Er wordt in dit geval namelijk voor gekozen om een vaste brug te realiseren op vier implantaten. Voor deze implantaten geldt dat ze worden geplaatst in de onder- en / of bovenkaak. Voor het zogenaamde bovenwerk geldt dat ze vervolgens vast zal worden gezet op de implantaten. Door het ondergaan van de all on 4 behandeling zal je in de praktijk tot de vaststelling komen dat je jarenlang kan genieten van een opnieuw zeer kwalitatief gebit. 

Enkele eerste voordelen verbonden aan deze optie 

Er zijn heel wat verschillende interessante voordelen waar je op kan rekenen bij de keuze voor het ondergaan van een all on four behandeling. Wat dit betreft kan je in eerste instantie denken aan de drie zeer interessante voordelen die we hieronder voor je hebben opgesomd: 

  1. Het is niet alleen esthetisch, maar ook functioneel een uitstekende keuze;
  2. Er is geen sprake van een verhemelteplaat met alle mogelijke nadelen van dien;
  3. Je hoeft er niet voor te vrezen dat de prothese komt los te zitten;

Naast bovenstaande zal je eveneens kunnen vaststellen dat je bij een all on four niet hoeft te vrezen voor de voeding die je gaat eten. Je kan dan ook in principe zonder probleem alles eten wat je maar wil zonder dat je daarbij moet vrezen om geconfronteerd te worden met een prothese die verschuift of die wordt beschadigd. Het spreekt voor zich dat ook dit een zeer interessant voordeel is. 

Ook deze voordelen maken all on four een uitstekende keuze

De hierboven terug te vinden voordelen zullen er bij heel wat mensen al voor zorgen dat all on four wordt overwogen. Deze voordelen zijn echter nog lang niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat je nog kan rekenen op de hieronder terug te vinden troeven:

  • Het kaakbot blijft door deze behandeling helemaal intact; 
  • De behandeling heeft een bijzonder hoge slaagkans en is dan ook erg populair; 

Naast alle al aangehaalde voordelen verbonden aan de all on four behandeling is het in de praktijk eveneens zo dat dit een prima financiële keuze is. Toegegeven, er zijn goedkopere behandelingen voor gebitsrenovatie, maar voor de middellange tot lange termijn is het absoluut zo dat je bij een all on 4 behandeling kan rekenen op het meest interessante, financiële voordeel.