Als je deze zomer naar een festival gaat, zorg er dan voor dat je wat tijd van tevoren neemt om je op alle eventualiteiten voor te bereiden. Festivals zijn bedoeld om leuk te zijn, maar ze zijn ook een ideale plek voor je gezondheid. Daarnaast is een goede voorbereiding belangrijk dus zorg dat er voor zorgt dat je op tijd denkt aan een ticket kopen.

Maak eerst wat ruimte in je rugzak om een ​​EHBO-doos in te pakken. Een paar benodigdheden tussen de glowsticks en blikjes bier nemen niet veel ruimte in beslag en je zult er dankbaar voor zijn als je een insect oppakt, snijdt of verbrandt. Als u reguliere medicatie gebruikt, zorg er dan voor dat u die ook meeneemt.

Je kunt een groot assortiment EHBO-koffers voor op reis en buitenshuis vinden bij First Aid Warehouse en als je een doe-het-zelf EHBO-set wilt maken, ga dan naar Boots voor alle benodigde spullen en waar je ook homeopathische en andere alternatieve kunt kopen. remedies.

Zon bescherming


Neem minimaal Factor 15 zonnebrandcrème of -lotion en denk eraan als je de hele dag weg bent om het regelmatig aan te brengen. Zelfs als het niet erg zonnig lijkt, kun je je nog steeds verbranden door de stralen die door de wolken dringen. Lees meer in onze gids om veilig in de zon te blijven. En vergeet je zonnehoed niet – vingers gekruist dat je hem ook echt mag dragen!

Aloë Vera en calaminelotion zijn goed in het kalmeren van een verbrande huid en Belladonna is een homeopathisch middel dat wordt aanbevolen als u een zonnesteek krijgt.

Insecten en allergieën


Ze kunnen niet alleen erg pijnlijk zijn of jeuken, insectenbeten kunnen de huid ook vatbaarder maken voor infecties, dus doe er alles aan om te voorkomen dat u gebeten wordt door een spray of diffuser te gebruiken. Als u toch wordt gebeten, helpt een antiseptische crème infectie te voorkomen. Antihistaminetabletten helpen bij de behandeling van hooikoorts en andere allergieën. Vergeet ook niet om een ​​reserve-inhalator mee te nemen als u astmatisch bent.

Aspirine of Nurofen helpen tegen de onvermijdelijke kater na een paar festivalciders.

Tabletten tegen diarree


Verandering van dieet, stress en voedselvergiftiging kunnen allemaal maagklachten veroorzaken. Lees meer over voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om voedselvergiftiging te voorkomen, pak wat Diareze- of Arret-tabletten in en zorg ervoor dat als u diarree krijgt, u veel water drinkt om verloren vocht aan te vullen. Als je erg ziek wordt, ga dan naar het festival medisch centrum voor een goede behandeling.

Drink niet alleen alcohol

Als je te veel alcohol hebt gedronken, zal een zetmeelrijke maaltijd zoals taart en puree, fish and chips, een gepofte aardappel of wat noedels helpen om je bloedsuikers aan te vullen en de maag te vullen voor de volgende ronde drankjes. Hoewel een suikerfixatie misschien de gemakkelijkere optie lijkt, krijg je alleen een snelle boost voordat je weer een energiedaling voelt.

Vitaminen en mineralen zijn essentieel, dus probeer wat fruit te eten – je zult veel kraampjes vinden met fruitkebabs, watermeloenplakken of smoothies die niet alleen heerlijk smaken, maar ook goed voor je zijn. Ze zullen ook een manier zijn om verloren vloeistoffen aan te vullen. Als je je maagwand bezeerd hebt, doe dan rustig aan met het zuur en vermijd dingen als onverdund sinaasappelsap.

Vers water moet gratis beschikbaar zijn op het festivalterrein en het is belangrijk dat je voldoende drinkt om gehydrateerd te blijven, vooral als je ziek bent geweest of diarree hebt gehad. Neem een ​​klein flesje mee dat je bij je kunt dragen en gebruik waterzuiveringstabletten om besmetting te voorkomen.

Als je je zorgen maakt over het eten van voedsel dat je ter plaatse hebt gekocht, neem dan een kampeerfornuis of houtskoolgrill mee. Er zijn tal van lekkere en gezonde maaltijden die buiten gekookt kunnen worden. Denk eraan om altijd uw handen te wassen voordat u voedsel aanraakt en zorg ervoor dat het voedsel goed gaar is.

De kans is groot dat u veel meer gaat wandelen dan u gewend bent, dus denk eens goed na over uw arme voeten en de mensen met wie u een tent deelt!