Interieurontwerp en meubilair, ziehier de twee fundamenten van het merk Henders & Hazel. Een merk dat juist door de toewijding aan kwaliteit en vernieuwing, zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Dit toonaangevende meubelmerk staat bekend om de genuanceerde stijl, een bedreven vakmanschap. En natuurlijk om ontwerpen die niet door de eerstvolgende trend terzijde worden geschoven maar de tand des tijds prima doorstaan. Al zo’n vijftig jaar timmert Henders & Hazel aan de weg. En heeft zo al een hele schare van fans verzameld, meubelliefhebbers die de combinatie van design en dagelijks gebruik waarderen.

Een veelbelovende start voor Henders & Hazel

Hengevelde was de kleine kern waar het bedrijf uit de startblokken kwam. Hesselink en Veldhuis waren de oprichters en ze deelden een visie: meubels maken met oogstrelende looks, maar ook meubels die tegelijkertijd een duidelijke functie hadden. Destijds, in 1974, was duurzaam nog een onbekend begrip maar dit tweetal ging daar toen ook al voor. De meubelwinkel van het duo werd door steeds meer meubelkenners bezocht en uitbreiding liet dan ook niet op zich wachten. Het bedrijf ging de grenzen over en exporteerde haar meubilair naar andere landen in Europa. De succesformule kreeg steeds meer impact en versterkte het meubelmerk behoorlijk.

Voor elke woonruimte passend meubilair

Het huidige assortiment betreft een breed scala aan meubilair voor verschillende woonruimtes. De collectie voor de woonkamer bestaat uit gerieflijke banken, elegante fauteuils en stijlvolle salontafels. Omdat deze meubels in diverse stoffen en soorten leer worden aangeboden, is er voor klanten voldoende keuze. Er is bijna altijd wel iets bij dat heel goed past bij de eigen interieurstijl. Ook voor de eetkamer heeft Henders & Hazel een keur van eettafels en eetstoelen. Opvallend zijn de klassieke ontwerpen met metaal en hout die toch net weer even een eigentijdse uitstraling hebben gekregen. Ook voor de slaapkamer heeft het merk nachtkastjes, bergkasten en bedden gereed staan. Mocht je een thuiskantoor willen inrichten, dan kan dat ook in de stijl van het merk. Typisch is dat het zakelijke meubilair net even een verfijnde toets heeft gekregen. Het merk begrijpt het belang van een ergonomische werkruimte. De kantoorstoelen zijn dan behalve stijlvol ook comfortabel en ondersteunen een lange zit.

Duurzaamheid zit Henders & Hazel in het bloed

We hadden het er hiervoor al over. Al in de jaren zeventig van de vorige eeuw was het bedrijf zich bewust van duurzaamheid. Dat is zo gebleven en er is maatschappelijk verantwoord ondernemen bij gekomen. Het merk benut verantwoorde en milieuvriendelijke materialen. Zij werken met leveranciers samen die haar visie delen. Zo wil het bedrijf dat het vervaardigde meubilair een positieve impact heeft op milieu en samenleving.

Een merk dat zich naar klanten toe beweegt

Twee sterke punten van Henders & Hazel zijn de betrokkenheid bij de gemeenschap en de klantgerichtheid. Het bedrijf organiseert dan ook met regelmaat evenementen en activiteiten die klanten kunnen inspireren; en hun passie voor interieurontwerp aanwakkeren. Klanten van dit merk weten daardoor ook wat ze kiezen en kopen. Gelukkig voor het bedrijf is er een loyale en steeds grotere klantenkring die kan genieten van het meubilair. En dat zegt iets over de populariteit van dit merk. Als je een van deze meubelen wilt kopen, moet je bij De Ruijtermeubel zijn!