Een tandvleesontsteking is bepaald geen pretje om te hebben. Het irriteert niet alleen en kan veel pijn veroorzaken en als je er niet op tijd bij bent om het probleem aan te pakken kan het nog meer ellende veroorzaken. Een tandvleesontsteking die niet behandeld wordt kan er namelijk toe leiden dat je kiezen en tanden steeds losser komen te staan in je gebit. Als dit eenmaal het geval is kun je dat niet meer verhelpen en is de kans aanzienlijk dat ze er op den duur zelfs uitvallen.

Pak je mondproblemen zo effectief mogelijk aan

Het is daarom zaak dat je er op tijd bij bent als je een tandvleesontsteking hebt en deze op een effectieve manier aanpakt. Dit hoeft niet al te ingewikkeld te zijn want er zijn veel verschillende producten te koop waarmee je dit probleem kunt aanpakken. Zo is de kans zeer aanzienlijk dat er ook voor jou een product te vinden is, waarmee jij goed overweg kunt en waarmee je het probleem goed aanpakt. Kijk en vergelijk altijd goed wat er te koop is. Soms kun je met een compleet pakket beter uit de voeten dan met losse producten dus kijk goed of dit ook voor jou geschikt is.

Los je pijnproblemen snel op

Mondproblemen zijn nooit prettig om te hebben en ze kunnen zelfs je gehele gezondheid op een negatieve manier beïnvloeden. Als je ergens last van hebt en dit pijn doet, dan ben je zelden op je best dus het is zaak dat je een probleem zo snel mogelijk tackelt. Dat voel jij je immers weer een stuk beter. Door je mond en gebit goed schoon te houden kun je vaak al veel problemen voorkomen maar soms heb je gewoon pech en loop je toch wat op zoals bijvoorbeeld een tandvleesontsteking.

Snel en veilig van je tandvleesproblemen af

Een dergelijke ontsteking dien je zo snel mogelijk aan te pakken om verdere problemen te voorkomen. Met de PerioTherapy Gezond Tandvlees Kit haal je diverse producten in huis waarmee je snel en veilig van je problemen afraakt. In de kit zitten zowel mondwater als tandgel. De gel kun je zelf met bijvoorbeeld je vinger of een borstel aanbrengen op het tandvlees maar er zitten ook een spuitje en een gebitje in het pakket. Doe je de gel daarin dan is aanbrengen een stuk makkelijker en weet je zeker dat je geen enkel plekje overslaat.

Voor wie zijn de producten geschikt?

Voor zowel de tandgel als het mondwater geldt dat er geen kunstmatige stoffen zoals geur-, kleur- en smaakstoffen aan zijn toegevoegd en dat er geen suikers in zitten. De producten zijn daarom voor nagenoeg iedereen geschikt om te gebruiken dus bijvoorbeeld ook voor diabetici en vegetariërs. Omdat er geen hulpstoffen zoals alcohol of SLS in zitten loop je weinig tot geen kans op bijwerkingen. Zo zorgt de toevoeging van alcohol weliswaar voor een ontsmettende werking maar kan het ook voor een extra droge mond zorgen. Dit is niet gunstig want juist daarin gedijen de anaerobe bacteriën die de mondproblemen veroorzaken het beste. Je wilt deze aanpakken en niet dat het er nog meer worden.  

Mondwater van OxyFresh geeft al direct effect

Mondwater is iets dat door veel mensen al regelmatig gebruikt wordt om de mond schoon maar vooral ook lekker fris te spoelen. Om een zo goed mogelijk resultaat zonder bijwerkingen te behalen, kies je het beste voor mondwater dat zoveel mogelijk op natuurlijke bestanddelen gebaseerd is en waaraan geen kunstmatige of agressieve toevoegingen gedaan zijn. Als je kiest voor mondwater van OxyFresh dan kun je er zeker van zijn dat je een goed product in huis haalt waaraan geen mogelijk schadelijke stoffen zijn toegevoegd.

Natuurlijk en PH-neutraal het probleem aanpakken

Het mondwater kun je los kopen maar als je nog helemaal niks in huis hebt om een

tandvleesontsteking aan te pakken of niet goed weet wat je daarvoor het beste koopt, dan kun je ook een pakket kiezen. Met de OxyFresh Gezond Tandvlees Kit heb je een mondwater en een gel in één pakket te pakken. Beide producten zijn volledig PH-neutraal zodat ze geen gevaar vormen voor je tandglazuur. Ze werken op basis van een combinatie van ingrediënten die je bij alle producten van OxyFresh tegenkomt en die reeds werkzaam is gebleken.

Negeer tandsteenproblemen nooit

Als je last hebt van tandsteen is dat vaak niet eens zo erg vervelend maar je mag het niet negeren. Tandsteen die niet wordt weggehaald kan op den duur leiden tot ernstige ontstekingen in de mond en aan het tandvlees met alle gevolgen van dien. Het is daarom het beste om regelmatig tandsteen weg te laten halen voordat dit voor andere problemen kan zorgen. Dit is doorgaans zo gedaan bij de tandarts dus zo erg is dat niet.

Zelf ook wat eraan doen

Ga je maar twee keer per jaar naar de tandarts of misschien zelfs maar eenmaal? Dan kan het voorkomen dat je erg veel tandsteen en plak krijgt waar je toch liever een keertje tussendoor vanaf wilt. Koop hiervoor dan een speciaal tandsteenhaakje waarmee je zelf deze klus veilig en snel kunt klaren. Het Profi tandsteenhaakje vind je in de Profi Dentek Oral Care Kit maar er zitten ook nog andere attributen in die je kunt gebruiken voor de verzorging van de tanden en het tandvlees.

Ook goed voor ontstoken tandvlees te gebruiken

Speciaal voor het tandvlees zit er een pick in van rubber die je kunt gebruiken om de tong te masseren. Doe je dit dan stimuleer je daar de doorbloeding van het tandvlees mee en zorg je er tevens voor dat de ontsteking die erin zit sneller verholpen wordt. Als de ontsteking eenmaal weg is, is het zaak je mond toch regelmatig goed te reinigen. Dit kan namelijk de vorming van nieuwe bacteriën voorkomen. Welk middel of middelen je voor de reiniging gebruikt, is natuurlijk geheel aan jou.

Bron: www.demondzorgzaak.nl