Wanneer je het bericht krijgt dat je de ziekte van Parkinson hebt, kan het lastig zijn om je hierbij neer te leggen. Toch is het advies om zo positief mogelijk te blijven en te blijven doen waar je blij van wordt. Het is belangrijk om goed te begrijpen wat de ziekte precies inhoudt en wat het voor jouw leven kan gaan betekenen. Zo kun je bijvoorbeeld de Parkinson symptomen op VerderMetParkinson.nl lezen. Ook is het belangrijk om in beweging te blijven. Probeer lichamelijke oefeningen te doen of maak iedere dag een wandeling wanneer dit nodig is. Hierbij is het belangrijk dat je jouw eigen tempo aanhoudt en kijkt wat er mogelijk is. Je kunt de hulp van een fysiotherapeut inschakelen wanneer dat nodig is. 

Zorg voor een goed gebalanceerd dieet

Voor iedereen, met of zonder Parkinson, is een gebalanceerd dieet van belang. Toch is het erg belangrijk om hier, zeker met de ziekte van Parkinson, goed op te letten. Denk hierbij aan voldoende groente en fruit en voldoende water. Iedere dag dien je minstens 1,5 liter water binnen te krijgen. Problemen met slikken of verstopping kunnen symptomen zijn die bij de ziekte van Parkinson horen. Door op vaste tijden te eten, regelmatig te bewegen en voldoende te drinken kan dit worden voorkomen. Wanneer slikken lastig is kun je proberen om een aantal keer te gapen. Vaak gaat het dan wat makkelijker.

Ga niet bij de pakken neerzitten

Een belangrijke tip is om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Het is belangrijk dat je blijft doen waar jij plezier in hebt. Kijk bijvoorbeeld of je jouw hobby’s kunt blijven uitvoeren en of er eventueel hulpmiddelen zijn om dit te blijven doen. Het is belangrijk om de kwaliteit van het leven hoog te houden en te leren omgaan met de ziekte van Parkinson. Er zijn een hoop handige websites waar je informatie kunt vinden over dagelijkse tips die je in je leven kunt toepassen. De symptomen kunnen voor iedereen anders zijn en kunnen ook in ieder stadium verschillen. Medicijnen, een goed dieet, voldoende beweging en voldoende vocht en positiviteit kunnen al helpen.